AKP'de 'Yavuz' kavga...

Tepkiler peş peşe geldi...

Bilim Yayın: 13 Nisan 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 13.04.2024 17:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

AKP Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar'ın 31 Mart yerel seçimleri ile ilgili sosyal medya paylaşımına AKP içinden tepki yağdı.

Sakarya'da AKP'nin 5 belediye kaybetmesiyle ilgili aday belirleme sürecine yönelik eleştirilere karşı AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'u savunan Bayraktar paylaşımında, "İddialar kesinlikle gerçekleri yansıtmamaktadır" dedi. Bunun üzerine Gazeteci Mehmet Çek Bayraktar'ı alıntılayarak "Hadsizliğe bakar mısınız? Cumhurbaşkanı hatayı üstlenmiş 'Gereği yapılacak' demiş. Sen kimsin?" derken, Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan ise şu paylaşımı yaptı:

"Sayın vekilim çok haklısınız. AK Parti ile oy vermek dışında bir ilişkisi olmayan gerizekalı seçmenler haksız tabii. Siz her seferinde ve tamamen ve sonuna kadar ve bila istisna çok haklısınız. Sakarya'da 5 belediye kaybetseniz de haklısınız, tarihin en düşük oyunu alsanız da haklısınız. Şu AK Partili secmenlerin vızıltısı da olmasa var ya çok iyi olacak. Çok rahatsızlık verdik size. Çok özür dileriz, çok haklısınız. Hürmetler ederiz."

 

"KİMİN MİLLETVEKİLİSİNİZ?"

Gazeteci Mehmet Çek Lütfi Bayraktar'a "Kimin milletvekilisiniz yahu siz? Milletin mi, AK Partinin mi? Yoksa Ali İhsan Yavuz beyin mi?" diye sordu.

Çek'in paylaşımı şu şekilde:

"Hadsizliğe bakar mısınız?

Cumhurbaşkanı hatayı üstlenmiş 'Gereği yapılacak' demiş. Sen kimsin? Millet tepkisini vermiş. Sen milletten büyük müsün?

Kime ayar veriyorsunuz siz şimdi? Cumhurbaşkanına mı? Millete mi? Davayı zayıflatmama duyarlılığıyla bugüne kadar susmuş, yutkunmuş vefakâr AK Partililere mi?

Zorlu tüm süreçlerde sahada olup, saldırıların tamamına bizzat göğsünü siper etmiş o insanlara mı ayar veriyorsun sen şimdi? Kime ayar veriyorsunuz kime?

Yaptığınız büyük hadsizlik... İşte millet en nihayet dayanamadı ve 31 Mart`ta artık hiç bir şekilde katlanılamaz ve savunulamaz kokuşmuşluğunuza, kirlenmişliğinize, kendinizden geçmişliğinize ayar verdi sizin. Bu yüce millet 28 Mayıs 2023`te 52.18 gibi bir oranla `Ülkeyi yönet` diye Erdoğan`a tam yetki verdikten sadece ve sadece 10 ay sonra sizi işaret ederek `Bu kokuşmuşluğu bıçak gibi kesip atmazsan tekrarı yok` dedi.

Kimin milletvekilisiniz yahu siz?
Milletin mi, AK Partinin mi?
Yoksa Ali İhsan Yavuz beyin mi? Oh ne ala!
Biri seni vekil yapsın, sen onun bekçiliğini yap.
Birbirinizi ağırlayıp durduğunuz bir ilişki yaşayın.
Pekala millet bu ilişkinin neresinde?

Sizi milletvekili yapmış beyefendiye sahip çıktığınız bu gözü karalıkta millete, milletin sorunlarına, dertlerine sahip çıksaydınız böyle yerle bir olmayacaktınız zaten.

Sonra affedersiniz ama %65`den %47`ye düşen oyların hesabını kime yazacak AK Parti? Milletvekilliği yaptığınız il`de kaybettiğimiz 100 bin oy`un sorumluluğunu kime yazacağız, Amazon yerlilerine mi?"

"MİLLETVEKİLİ MAAŞI YETMİYOR" DEMİŞTİ

Tepkilerin odağındaki AKP Milletvekili Lütfi Bayraktar'ın milletvekili maaşının yanı sıra FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi için de ayda 67 bin lira huzur hakkı aldığı ortaya çıkmıştı. 73 bin 379 lira milletvekili maaşını az bulduğunu açıklayan Bayraktar'ın Milletvekili olmasına rağmen FİSKOBİRLİK'teki görevini de bırakmadığı ve her ay katıldığı 2 toplantı karşılığında 67 bin lira kazandığı öğrenilmişti. Bayraktar'ın kurumun bütün imkanlarından faydalandığı ve Sakarya ve Giresun'da 2 de makam aracı olduğu ortaya çıkmıştı.

Odatv.com

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.