Çanakkale Belediyesi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Seferberliğini Başlatıyor

Çanakkale Belediyesi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Seferberliğini Başlatıyor

Eğitim Yayın: 10 Mayıs 2024 - Cuma - Güncelleme: 10.05.2024 16:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Çanakkale Belediyesi, toplumda cinsiyet eşitliği bilincinin geliştirilmesi ve ayrımcılığın önlenmesi amacıyla önemli bir adım atıyor.

Belediyemiz, Kadının İnsan Hakları Derneği (KİH) ile iş birliği protokolünü yenileyerek, toplumsal cinsiyet eşitliği seminerleri düzenlemeye hazırlanıyor.

14-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan seminerlerde, 400 belediye personeline toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilgilendirme yapılacak. Yaklaşık 4 saat sürecek olan seminerlerde, eşitlik konusundaki yasal haklar, ilgili mevzuat, toplumsal cinsiyet rollerinin bireyler ve toplum üzerindeki etkileri ile eşitliğin sağlanması için mücadele yolları ele alınacak.

Seminerler, Kadının İnsan Hakları Derneği uzmanları tarafından gerçekleştirilecek. Devam eden süreçte tüm belediye personellerinin toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda eğitimleri tamamlanacak.

Seminerlerle birlikte, çalışanların eşitlik konusundaki farkındalığının artırılması ve belediyenin kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca, toplumsal cinsiyet eşitliği seminerlerinin gelecek dönemde kent konseyi, üniversite, dernekler, vakıflar, sendikalar gibi paydaşlarla da uygulanarak kent çapında eşitliğin sağlanması ve Çanakkale'nin kapsayıcılık konusunda tüm yerel yönetimlere örnek olacak marka bir kent olması hedefleniyor.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.