Çanakkale Belediyesi'nde Güç Savaşları mı?

gerginlik neden oluştu

KULİS HABERLERİ Yayın: 24 Nisan 2026 - Cuma - Güncelleme: 24.04.2026 19:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek'in siyasi belediye başkanlığı için istediği isim olan İrfan Dehmen'in, İsmet Güneşhan ve Remzi Yiğit tarafındanda şiddetli bir şekilde istendiği yapılan bir dizi toplantıda dile getirildiği biliniyordu. 

   İrfan Dehmen ismine yapılan bütün muhalefete raığken atamanın yapılaması partinin belediye meclis grubunda da sert eleştirileri beraberinde getirmişti. Çoğunluğun isme olan marjı halen geçerliliğini sürdüğü parti kulislerinde yüksek sesle dillendiriliyor. 

    Örgütün önemli isimlerinin-parti emekçilerinin karşı duruşuna ayni tavrın İrfan Dehmen'in de gösterdiği geçtiğimiz günlerde somutlandığı ileri sürüldü.

     Mehmet Öngen ve İrfan Dehmen'in çocuklarının nişan törenine sadece 5 CHP'li Belediye meclis üyesinin çağrılması soğuk havanın sürdüğünün göstergesi idi. Her ne kadar bazı mevkutelere aile içi nişan şeklinde açıklamada yapılsada, İl Başkanı, Merkez İlçe Başkanı, İl Genel Meclisi Başkanı ve 5 Belediye Meclis üyesinin davet edilip diğerlerinin edilmemesi mevcut durumu teorize etmekten öte bir durum olmadığının somut göstergesi olduğu parti kulislerinde ileri sürülüyor.

   BELEDİYE DE YAŞANAN GERGİNLİK

   Çanakkale Belediyesi'nde İrfan Dehmen'in kendisine bağlı olmayan bir birimin çalışanına istekte bulunması (onlara göre emir) birim müdürü ile Dehmen'i karşı karşıya getirdiği ileri sürülüyor.

    Kendisine bağlı olmayan emekçiye direk talepte bulunulması havayı gerdiği ileri sürülürken, belediye başkanı Muharrem Erkek'in de bütün gün belediye binasına uğramadığı ileri sürüldü.

  Öte yandan Emekli Baro Başkanı Avukat Bülent Şarlan'ın son günlerde bir kulağının Ankara'da olduğu  parti kulislerinde iddia edilirken, BUTLAN kelimesine karşı kulak kabarttığı da sızan bilgiler arasında yer aldı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.