Çanakkale Devlet Hastanesi'nde,Hedefimiz Veremsiz Bir Türkiye!

Çanakkale Devlet Hastanesi'nde,Hedefimiz Veremsiz Bir Türkiye!

Sanat Yayın: 29 Mart 2024 - Cuma - Güncelleme: 29.03.2024 14:49:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News
Dünya’da ve ülkemizde her yıl düzenlenen “24 Mart Dünya Tüberküloz Günü” kapsamında, tüberküloz hastalığı ve bu hastalıkla mücadele konusunda toplumun ve sağlık çalışanlarının bilinçlendirilmesini amaçlayan çeşitli farkındalık etkinlikleri gerçekleştirilmektedir. Dünya Tüberküloz Günü kapsamında hastanemiz ana girişinde stant açılarak, bilgilendirme broşürleri dağıtıldı ve sorular cevaplanarak halkımızın bilinçlendirilmesi amaçlandı.
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Derya Beslenti tarafından tüm sağlık personeline “Tüberküloz hastalığı ve hastalıkla mücadele konusunda” eğitim verildi.
Eğitimde; “Bilindiği gibi tüberküloz hava yolu ile bulaşan, akciğerler başta olmak üzere tüm doku ve organları (kemik, deri, göz gibi) tutabilen, tedavisi çoklu ilaçlarla yapılabilen ve tedavi süresi 6-24 ay arasında değişen bulaşıcı bir hastalıktır. Hastayı, ailesini ve çevresini etkilemesi, uzun tedavi sürecinin yol açtığı tedavi uyumsuzluğu ve yıkıcı maliyetler sebebiyle biyopsikososyal bir hastalık olarak kabul edilmektedir.
Neredeyse insanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip olan tüberküloz hastalığı, basilinin keşfedilmesinden itibaren hastalık ile mücadelede önemli aşamalar kaydedilmiş olmakla birlikte günümüzde de bulaşıcı hastalıklardan kaynaklanan ölüm sebepleri arasında ön sıralarda yer almaktadır.
Dünya Sağlık Teşkilatı, 2024 yılı Dünya Tüberküloz Günü temasını “Evet, Tüberkülozu Bitirebiliriz” olarak belirlemiş; bölgesel çatışmalar, diğer krizler ve sosyo - ekonomik problemlerle birleşen pandeminin tüberküloz ile mücadele yakalanan ilerlemeyi tersine çevirdiğine değinmiş; dünyaya, veremi durdurmak, kaybedilen zamanı ve ilerlemeyi yeniden kazanabilmek için küresel olarak harekete geçmeyi tavsiye etmiştir.” Konularına yer verildi.
#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.