Çanakkale E.Boğaz Komutanı Tuğamiral Ecevit; O Gece Neler Yaşamış

Kardak'tan Hasdal'a Çanakkale Boğaz Komutanlığı'ndan Emekliliğe

Bilim Yayın: 10 Mayıs 2024 - Cuma - Güncelleme: 10.05.2024 10:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Kardak'tan Hasdal'a Çanakkale Boğaz Komutanlığı'ndan Emekliliğe

SAT Komutanı Albay Turan Ecvit'ti. Yardımıcıs ise Albay Ercan Kireçtepe, 2009'da ikiis de Poyrazköy kumpas davasından tutuklanmıştı. Turan 1.5 yıl,Ercan ise 5 yıl cezaevinde kaldı. Sonra beraat etmiş ve rütbelerine Kavuşmuşlardı.

   Kalkışma gecesi, hemen birliklerinin başına koşup dışardan gelebilecek bir saldırıya karşı emir komuta birliği içerisinde her türlü tedbiri alırlar.

   Cezaevinde onlardan başka üç SAT komondası daha vardı. Ali Türkşen, Eren Günay ve Emre Onat. Albay Ali Türkşen ve Binbaşı Emre Onat cezaevinden çıktıktan kısa bir süre sonra emekli olmuşlardı. Binbaşı Eren ise başka birlikte görevliydi.

   Adı geçenlerden Emre Konat kalkışmanın başladığı saatlerde iki sivil arkadaşıyla beraber dışarıda yemektedir. Olayı duyar duymaz hemen arkadaşlarından birkaçını arar. Bazı gemilerin izin almadan seyre çıktığını öğrenir. Kısa sürede işin rengi ortaya çıkmıştır.

   Olayın FETÖ darbe girişimi olduğunu anlar anlamaz Emre Onat süratle evine koşup tabancalarını kuşanır ve eski birliğine, can dostlarına destek vermek için motorsikletiyle yola çıkar. Eski cesaevi arkadaşı SAT Komondosu Albay Turan Ecevit'in karşısına dikilir ve "Komutanım verilecek her göreve hazırım" der. Turan Albay ayağa kalkar ve bu can dostunu coşkuyla kucaklar.

     SAT dışında görev yapmak zorunda bırakılan Emre Güney da olayı öğrenir öğrenmez benzer biçimde silahını alarak görev yaptığı birliğe değil de eski birliği SAT Komutanlığı'na  doğru yola çıkar. Ve O da her türlü emre hazır olduğunu belirterek tedbirlere destek olur.

   Bir başka SAT Komandosu Ali Türkşen, cesaevine girmeden SAT'ın komutanıdır. kalkışmayı duyar duymaz o da SAT Komutanlığıra koşar bu sefer komutan olarak değildir.

   Ve tam iki gün SAT Komutanlığından ayrılmadan  orada kalırlar.Birliğe herhangibir saldırıya karşı korumak için mevziler de yatarlar. İşte silah arkadaşlığı budur. Emekli olsalar da  gerçek askerler için silah arkadaşlığı bitmez.

    E.Kurmay Albay Mustafa Önsel'in kaleminden ERKEN KIRILAN YUMURTA, Aşil'in Topuğu kitabında O geceye yönelik çok daha fazla ayrıntı var.

     Kardak Kayalıklarına Türk Bayrağı'nı diken Kahraman SAT Komondolarımızı saygı ile selamlıyoruz.

    Önsel Albayımızın O kitabı:

 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.