Çanakkale, Kilitbahir ve Eceabat'ta Yaşayan Yurttaşlar Mağdur

Avukat Oğuz,Çanakkale, Kilitbahir ve Eceabat'ta Yaşayan Yurttaşlar Mağdur

Eğitim Yayın: 07 Eylül 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 07.09.2024 13:06:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

       Çanakkale Barosu Avukatlarından Ali Furkan Oğuz GESTAŞ'ın son zamlarını sert bir dille eleştirdi.

      Üç hatta indirim yapılmasını da yeterli görmeyen Avukat Oğuz,'Çanakkale, Kilitbahir ve Eceabat'ta Yaşayan Yurttaşlar Mağdur.Çanakkale Deniz Ulaşımı’nın tekeli olan Gestaş, Çanakkale Köprüsü’nün 15.08.2024 tarihli zammından hemen sonra 24.08.2024 Tarihinde tarifelerine % 40 zam yapmıştı. Görüşmeler neticesinde zam, yalnızca ada kartlılar için yani Bozcaada, Gökçeada ve Güney Marmara adaları ikametli halkımız icin % 10’a düşürüldü.

Elbette olumlu bir adım ama:

1. Anayasa’nın 10. maddesindeki eşitlik ilkesi ne olacak ?

Eceabat halkı, Kilitbahir halkı, Çanakkale halkı ne olacak bu durumda ?

Peki başka illerde yaşayan ve Çanakkale’ye turist olarak gelecek halkımız ne olacak ?

2. Anayasa’nın 23. maddesindeki yerleşim ve seyahat hürriyeti hakkı konusunda ne yapacağız ?

Kısacası, deniz ulaşımında su an bir tekel konumunda olan Gestaş canı istediği zaman istediği zammı Anayasa’ya, hukuka ve hakkaniyete aykırı olarak nasıl yapabiliyor ?

3. Su an 4 kişilik bir aile Bozcaada’ya gitmek isterse gidiş dönüş vereceği ücret 1.590,00 TL+150,00 TL olan üzere 1.740,00 TL, online bilet ile 3.000,00 TL’ye kadar istenebiliyor.

Bir önceki zam Mayıs ayında idi. Bu zam sonrasında bir zam da ocakta olur ve bu durum katlana katlana gider. Ya da Ocak beklenmeden köprüye yapılan her zam ile Gestaş da zam yapar.

Hiçbir maliyet artışı olmamasına rağmen detaylı bir şekilde gerekçelendirilmeden, yalnızca kopru zamlarına endeksli olarak yapılan Anayasa’ya ve hukuka aykırı

Bu haksız zam, tamamen geri çekilmediği sürece tüm ada halkları, Çanakkale halkı ve Çanakkale’ye turistik ziyarette bulunmaya gelen halkımız mağdur olmaya devam edecektir.'dedi

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (1)
Gelibolulu
07.09.2024 20:31
Gelibolu merkez ve koyleri niye gormezden geliniyor? Ornegin Kavak, Yuluce, Evrese. Hafta ici Canakkale'de calisan hafta sonlari Gelibolu'ya zeytinliklerine veya tarlasina bakmak icin gidenler var. Ayrica ogrenciler var. Sorun ayni tekellesme.
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.