Çanakkale TB Başkanı, Marmara ÜPAK Toplantısında

Çanakkale TB Başkanı, Marmara ÜPAK Toplantısında

Bilim Yayın: 17 Nisan 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 17.04.2024 13:50:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Marmara Ürün Piyasası Aracı Kurumu Anonim Şirketi Yönetim Kurulu toplantısı, 16 Nisan 2024 Salı Günü saat:14.00’de Tekirdağ Ticaret Borsası Toplantı Salonunda, Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.


Tekirdağ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman SARI Başkanlığında düzenlenen toplantıya, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah DENİZ, Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel ERTAN, Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay ÖZTÜRK, İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakkı İsmet ARAL, Lüleburgaz Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kenan VAR, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa GENÇ, Susurluk Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sefer GÖÇER ve TÜRİB Merkez Ürün Piyasası Aracı Kurumu A. Ş. Genel Müdürü Kubilay YILMAZ katıldı.
Tekirdağ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman SARI, katılımlarından dolayı Başkanlara teşekkür ederek, toplantıda alınan kararların tüm paydaşlara, bölgemize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

TARIMSAL BORSACILIK FAALİYETLERİNDE YENİ DÖNEM


Toplantı ile ilgili değerlendirmede bulunan Marmara ÜPAK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah DENİZ, “Marmara Bölgesi’nde faaliyet gösteren 23 Ticaret Borsası bir araya gelerek Marmara Ürün Piyasası Aracı Kurum Anonim Şirketi’ni kurduk.
Ortaklık yapımızda Tekirdağ, Akyazı, Babaeski, Bandırma, Biga, Bursa, Çanakkale, Çorlu, Edirne, Edremit, Hayrabolu, İpsala, İstanbul, Karacabey, Keşan, Kırklareli Lüleburgaz, Malkara, Mustafakemalpaşa, Sakarya, Susurluk, Uzunköprü, Yenişehir ticaret borsalarımız yer almaktadır. Şirket merkezimiz Tekirdağ olup, borsa hizmet binasında faaliyet göstermektedir.
Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş. (TÜRİB) tarafından Temmuz 2019 tarihinden itibaren yürütülen lisanslı depolara konulan ürünlere ilişkin oluşturulan ve o ürünü temsil eden elektronik ürün senedi (ELÜS) satışı artık direkt TÜRİB üzerinden olduğu aracı kurum üzerinden gerçekleştirilecek.
Tarım piyasalarındaki riskler, TÜRİB ve “Aracılı Sistem” de Marmara ÜPAK ile ortadan kalkacaktır. Marmara ÜPAK, Müşterilerin Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) alım satım emirlerinin TÜRİB’e iletilmesine aracılık edecek aynı zamanda TÜRİB’de gerçekleşen ELÜS işlemelerine ait “Takas ve Saklama” işlemleri kendi bünyesinde yapacaktır. Marmara ÜPAK, ELÜS alım/satım işlemlerini yapmak isteyen tüm mudi/müşterileri sisteme dahil olup giriş yapım noktası olacak. Marmara ÜPAK uzman ekibi ile tarımsal ürün piyasalarında işlem yapan yatırımcılara kurumsal hizmet verecek. Bu sistem ile tarımsal ürün piyasalarında fiyat belirsizliği azalırken tarım piyasalarının finansman sorunu çözülecek. Aracılı sistemin en önemli amaç ve hedeflerinden biri, mevcut mudi/müşteri sayısının artması, piyasanın derinleşmesi ve daha likit hale gelmesi ile işlem hanesinin artmasıdır. Marmara ÜPAK A.Ş. bu konuda oldukça önemli bir görev üstlenmiştir.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.