Çanakkale'de 1 Mayıs Kutlamalarında ki Bölünmüşlük Sürüyor

Eğer uzlaşı olmaz ise iki farklı grup eylem yapacak

KULİS HABERLERİ Yayın: 21 Nisan 2026 - Salı - Güncelleme: 21.04.2026 20:18:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

   Çanakkale'de 1 Mayıs yaklaşırken, Birleşik Kamu İş Konfiederasyonu ve KESK-DİSK-TTB ve TMMOB arasında ortaya çıkan ayrılıklar hala çözülme yolunda somutlanmış değil.

     Birleşik Kamu İş Konfiederasyonu'nun 1 Mayıs İşçi Bayramı etkinlikleri için izin başvurusunu ilgili kurumlara yaptığının açıklanmasının ardından, Cumhuriyet Meydanı sabah 10.00 ve 14.00 arasında iznin verildiği öğrenildi.

     Eğer uzlaşı sağlanamaz ise KESK ve Bileşenlerinin 16.00 ile 18.00 arasında ikinci kutlama için alanı kullanacakları öğrenildi.

    Ne Oldu ?

  Çanakkale'de en zor dönemlerde bile 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın kutlanıldığı bilgisini not düşelim.  

   Yapılan görüşmelerde kortej sıralamasının ve kürsüde ki konuşmacıların belirlenmesinin etkili olduğu öğrenildi. Kortej sıralamasında DİSK'in kortejin en önünde yürümesine taraflar karşı çıkmaz iken ayrışmanın ikinci sırada kimin yürüyeceği konusunda tıkandığı gelen bilgiler arasında yer aldı. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ikinci sırada kendi sendikalarının yürümesini istediği, ancak KESK temsilcilerinin buna karşı çıktığı gerginliğin burada başladığı bildirildi.

    İkinci ve son olarakta Cumhuriyet  Meydanı'nda ki kürsüde DİSK,KESK  ve Birleşik Kamu iş Konfederasyonu'ndan birer konuşmacı olması teklifine ise sicak bakılmadığı için burada da bir sorun yaşanıldığı öğrenildi.

    Çanakkale genelinde 3500'e yakın üye sayısı ile KESK'in üye sayısından 1000 civarında yüksek olması öznel olarak ilkeleri belirlemesine yol açtığı bildirildi

   Daha önceki yıllarda Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan bazı 1 Mayıs etkinliklerde farklı gerginlikler yaşanırken, bu yıl ise bir uzlaşı çıkmaz ise iki farklı eylem yapılacak gibi görünüyor

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.