CHP'de Bitmeyen Senfoni

Siyasi-Apolitik Belediye Başkan Yardımcılığı

YEREL SİYASET Yayın: 13 Kasım 2025 - Perşembe - Güncelleme: 13.11.2025 17:22:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

                   CHP Çanakkale Örgütünde “Siyasi Başkan Yardımcılığı” Krizi Derinleşiyor Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek’in, yerel seçimleri yaklaşık 1.500 oy farkla ve %39,5’lik bir oranla kazanmasının ardından yaptığı “siyasi başkan yardımcılığı” ataması, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale örgütünde tartışmaları büyütüyor.

             Parti kulislerinde, Erkek’in göreve gelir gelmez yaptığı bu atamanın örgüt tabanında tepkiyle karşılandığı konuşuluyor.

            Edinilen bilgilere göre, Remzi Yiğit, İsmet Güneşhan ve Muharrem Erkek üçlüsünün ısrarıyla bu göreve İrfan Değmen getirildi.

        Parti içindeki kaynaklar, İrfan Değmen’in kişiliğine yönelik bir eleştirinin olmadığını, ancak örgüt geçmişi ve mücadele sürecine dair soru işaretlerinin bulunduğunu ifade ediyor.

     CHP tabanında “örgütten gelen, emek vermiş bir isim yerine dışarıdan bir atama yapılması” eleştirisi öne çıkıyor.

         Tepkiler Büyüyor

      Parti içinde uzun yıllardır yer alan isimler, 2009’daki Ülgür Gökhan döneminde de benzer bir durum yaşandığını, o dönemde “değişim grubu” i(İsmet Güneşhan başta olmak üzere) içinde yer alan bazı isimlerin Muharrem Erkek’in belediye başkanlığı sürecinde CHP’ye destek verip, belediye meclisi seçiminde başka partilere yöneldiğini hatırlatıyor.

          Son seçimde de benzer bir tablo yaşandığı, CHP içinden bazı kesimlerin İYİ Parti’ye oy verdiği öne sürülüyor. Bir parti üyesi durumu şöyle özetledi:

      > “Bu örgütte siyasi ihanet tekrarlandı. 2009’da DSP’ye yönelmişlerdi, bu kez İYİ Parti’ye oy verdiler. Muharrem Erkek seçimi son anda kazandı.”

               CHP’de Bitmeyen Senfoni: Siyasi Başkan Yardımcılığı

     CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yayımladığı genelgede, yerel yönetimlerde feodal (akraba) ilişkilerin açıkça yasaklandığı hatırlatılıyor. Ancak, “apolitik” olarak nitelendirilen Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Değmen’in bir akrabasının belediyede müdür yapıldığı iddiası, parti içinde yeni bir krize neden oldu.

      Liyakat tartışmalarına girmeye gerek olmadığını belirten bazı partililer, “Şimdiye kadar liyakatı görülmemiş demek daha doğru olur” ifadelerini kullanıyor. Ayrıca, Değmen’in özel işyerinde sekreter olarak çalışan bir ismin, belediyede işe alındığı yönündeki iddialar da parti kulislerinde konuşuluyor. Bu iddialar henüz somut belgelerle doğrulanmış değil.

              “Neoliberal Çizgi” Eleştirisi

         Belediye yönetimiyle ilgili eleştiriler artıyor. Erkek’in “kamucu değil, özelleştirmeci bir çizgi izlediği” ifade edilirken, özellikle halk otobüsleri düzenlemesinin hâlâ yapılamadığı, Kepez hattının çalışmadığı belirtiliyor. Parti kaynakları, bu politikanın Muharrem Erkek’in geçmişinden geldiğini, 2004 yılında belediye meclis üyesi seçilmesinin ardından “özelleştirme eğilimli” bir yönetim anlayışını sürdürdüğünü dile getiriyor.

                 “Sağa Kayış”Tepkisi

     Muharrem Erkek’in belediyeyi sağa çekme girişimleri, örgüt tabanında ciddi tepki topluyor. Parti içinde bu yönelimin, CHP’nin tarihsel ve ideolojik çizgisinden uzaklaşma anlamına geldiği, kaçınılmaz sonu ise artık engelleyemeyeceği yorumları yapılıyor.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.