Çomü Ebelik Bölümü Öğrencilerinden Tiyatro Gösterimi

ÇOMÜ Ebelik Bölümü Öğrencileri deprem anında doğum yaptırmayı anlatan bir tiyatro gösterimi yaptılar.

Yayın: 30 Nisan 2024 - Salı - Güncelleme: 30.04.2024 23:16:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

     ÇOMÜ Ebelik Bölümü Öğrencilerden deprem anında doğum yaptırmayı anlatan bir tiyatro gösterimi yaptılar.   

    Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Ebelik 4. sınıf öğrencileri, Uygulamalı Doğum Bilgisi dersi kapsamında, Dr. Öğr. Üyesi Eda Cangöl rehberliğinde, 6 Şubat depreminde yıkıntıların arasından filizlenen bir ''umut'' hikayesini tiyatro gösterimi ile yaşatmak-anlatmak istediler.

      Deprem sürecinde Ebe Kübra Avşar'ın öyküsünü unutmamak ve yeni öğrencilere anlatmak babında böyle bir tiyatro gösterisini yaşama geçirdiklerini söylediler.

ile anlatmak istedik.

Dr. Öğr. Üyesi Eda Cangöl ise deprem anında sağlıkçıların hepsinin zor kuşullarda çalıştığının altını çizerek, olası doğumlara karşı ebelerin de eğitilmesi gerektiğini belirtti.

    Dr. Eda Cangül; Enkazın soğuk koynunda, imkansızlıkların pençesinde Kübra Avşar, yıkılan bir binanın kalıntıları arasında, tüm zorlu koşullara rağmen bir bebeğin dünyaya gelmesine yardımcı olmuştu.

    Kübra Avşar gösterdiği cesaret ve fedakarlıkla yalnızca ‘’Umut’’un adı olmadı, aynı zamanda insan ruhunun derinliklerinde yatan gücün ve sarsılmaz dayanıklılığın da sembolü haline geldi.

Bu mucizevi doğum, sadece bir canın kurtulmasından öte, ''umudun'' ve yaşam azminin zaferini de simgeliyordu. Gösterimizde, Kübra Avşar'ın bu kahramanlık öyküsünü, depremin yıkıcı etkisini ve enkaz altındaki mucizevi doğumu sahneye taşıyarak, izleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşattık.

     Nice ''Kübra Avşar''ların emeğiyle hazırlanan bu gösteri, onu duyulan minnet ve saygının nişanesi olmasının yanı sıra, tüm ebelerin özverili çalışmalarına ve insan yaşamının kutsallığına dikkat çekmeyi de amaçladıkladıklarını sözlerine ekleyerek, ebeliğin yalnızca bir meslek değil, ''umudun'' adı, yaşam öyküsünün başlangıcı olduğunu da vurguladı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.