Çomü Hastanesi'nde ki Asansör Kazasıyla İlgili Açıklama Yapıldı

Bu konuda Rektör Erenoğlu'nun duyarlılığını kutlamak gerekir

Sanat Yayın: 13 Eylül 2024 - Cuma - Güncelleme: 13.09.2024 00:15:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

    ÇOMÜ'den yapılan yazılı açıklamada:           

  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Asansör Sistemi Hakkında Bilgilendirme Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi olarak, hastalarımıza, öğrencilerimize ve sağlık çalışanlarımıza daha iyi hizmet verebilmek adına asansör sistemlerimizin güvenliği ve işleyişi konusunda sürekli bir takip ve denetim sürecini titizlikle yürütmekteyiz.

      Hastanemiz, A, B ve C bloklardan oluşmakta olup, A blokta 9 duraklı 8 asansör, B blokta 6 duraklı 5 asansör ve C blokta 2 duraklı 1 asansör hizmet vermektedir. Asansörlerimizin periyodik bakımları düzenli olarak yapılmakta, mevzuata uygun şekilde denetlenmekte ve etiketlenmektedir.

   2024 yılı boyunca yaşanan asansör arızası sayısı 8 olup, yaşanan tüm arızalar Kalite Yönetim Sistemi çerçevesinde kayıt altına alınmaktadır. Ortalama günde yaklaşık 5000 kişilik yoğun bir kullanımın olduğu göz önüne alındığında, arıza sayılarının oldukça düşük olduğu belirtilmelidir.

Bugün yaşanan arıza ise, asansör panosuna ait sigorta grubunda meydana gelen bir sigorta atması sonucu gerçekleşmiştir. Arıza anında asansör içinde bulunan kişiler gerekli önlemler alınarak güvenli bir şekilde dışarı çıkarılmış ve ardından sigorta yeniden kaldırılarak asansör, güvenlik prosedürleri çerçevesinde kontrol edilip aktif hale getirilmiştir. Şu anda asansörümüz aktif olarak çalışmaktadır.

Son bir yıl içerisinde yaşanan arızalarda hiçbir vatandaşımız zarar görmemiş veya hayati tehlike yaşamamıştır.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.