Çomü Nöroloji Uzmanı Doç.Dr. Özgül Ocak

Doç.Dr. Özgül Ocak epilepsi günü seminerinde

Yayın: 27 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 27.03.2024 11:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

         Çomü Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü Öğretim üyesi Doç.Dr. Özgül Ocak Epilepsi günü bağlamında düzenlenen seminer ile ilgili bilgi verdi.

26 Mart Dünya Epilepsi Farkındalık Günü’nde (Mor Gün), epilepsi hastalarının karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek ve epilepsi hastalarını unutmadıklarını göstermek için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde MOREP ( Epilepsi İle Mor Bak Hayata) projesi yapıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla ilişkiler ve Tantım Programı öğrencilerinin yaptığı bu projede Doç.Dr.Özgül Ocak sunumunu ile tüm Çanakkale halkımıza epilepsi nedir? ,nasıl tedavi edilir?, nöbet geçiren bir kişiye nasıl müdahale etmeliyiz ? vb . birçok soruyu yanıtladı.

Epilepsi, toplumda sık rastlanan nörolojik hastalıklardan biridir. Tüm dünyada 50-65 milyon kadar epilepsi hastası olduğu ve popülasyonun yaklaşık olarak %1’ini bu hastaların oluşturduğu kabul edilmektedir.

Epileptik nöbet beyindeki sinir hücrelerinin artmış uyarılmasından kaynaklanan klinik bir durumdur. Klinik belirtiler belirli bir süreye sınırlı olarak oluşur.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.