ÇOMÜ Öğrencileri, Mor Güne Özel Farkındalık Etkinliği Gerçekleştirdi

ÇOMÜ Öğrencileri, Mor Güne Özel Farkındalık Etkinliği Gerçekleştirdi

Yayın: 29 Mart 2024 - Cuma - Güncelleme: 29.03.2024 15:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri; sosyal sorumluluk dersi kapsamında, Epilepsi Farkındalık Günü dolayısıyla Morep (Epilepsi İle Mor Bak Hayata) Projesini hayata geçirdi. Seminerle başlayan projede; epilepsi hastaları, yakınları, öğrenciler ve Çanakkaleliler; öğrencilerin seslendirdiği canlı müziği dinleyip, seramikler yaptı.

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı’nın; Kepez Belediyesi Kepez Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi'nin proje ortaklığıyla uygulamaya koyduğu sosyal sorumluluk projesi; Reyhan Seramik Atölyesi, Lydia Park, Troy Auto ve Burak Çiçekçilik sponsorluğunda 26 Mart Epilepsi Farkındalık Günü’nde gerçekleştirildi.

Renkli görüntülere sahne olan sosyal sorumluluk projesine; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Dinçay Köksal, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Onur Bayram,Kepez Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özlem Caner, Mali Hizmetler Müdürü Özgür Koyuncu, Yazı İşleri Müdürü Mehmet Boyracı, İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Işık, Temizlik İşleri Müdürü Nihan Yılmaz, İtfaiye Birim Şefi Ergün Korkmaz, Başkanlık İletişim Danışmanı Pınar Şimşek, Kepez Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi Sorumlusu Pınar Özcan Antep, Ulaşım Hizmetleri Sorumlusu Faik Atan ile birlikte üniversite öğrencileri, epilepsi hastaları ve hasta yakınlarının yanı sıra Çanakkalelilerin katıldı.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı son sınıf öğrencileri; İlayda Kocabaş, Melisa Aksoy ve Barış Savaş’ın bitirme projesi olarak gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi, nörolojik bir hastalık olan epilepsi konusunda; öğrencileri, akademisyenleri, epilepsi hastalarını ve hasta yakınları ile katılımcıları bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirildi. Seminerle başlayan sosyal sorumluluk projesi ÇOMÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgül Ocak, katılımcılara epilepsi hastalığı ile ilgili bilgi verdi. Epilepsi krizi geçiren hastalara nasıl müdahale edilmesi gerektiği ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Özgül Ocak; "Dünya nüfusunun yüzde 1'ini etkileyen, erkek ve kadınlarda eşit olarak görülen, epilepsi hastalığının önemine dikkat çekmek istedik. Epilepsi nöbetleriyle mücadele veren hastalar ile karşılaştığında birçok kişi ilk müdahale konusunda bilinçsiz. Hayati önem taşıyan nöbetler sırasında, hasta ve yakınlarının ne yapması gerektiğini öğrenmelerini amaçladık." dedi.

Seminer sonrası Proje Sözcüsü İlayda Kocabaş; Doç. Dr. Özgül Ocak’a projeye katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti. Sosyal sorumluluk projesi, katılımcıların seramik etkinliği ve konserle devam etti. Reyhan Seramik Atölyesi sponsorluğunda epilepsi hastaları başta olmak üzere tüm katılımcılar konser eşliğinde seramik yaptı. Etkinliği ÇOMÜ Seramik ve Cam Bölümü öğrencisi Onur Aksoy, Resim Öğretmenliği Bölümü öğrencileri Ecrin Karatekin ve Rabia Bağcı yönlendirdi.

Katılımcılara seramik yapımında yardımcı olan Rabia Bağcı şunları söyledi, “Morep projesinde yer almak bizim için oldukça kıymetliydi, farkındalık yaratmak amacıyla yapılan seminerin ardından birlikte yönettiğimiz seramik etkinliğinde hastalar ve katılımcıları sanat ile tanıştırmak, herkesin keyifli vakit geçirmesini sağlamak önemliydi."

Seramik etkinliği boyunca proje ekibi öğrencilerden Barış Savaş, gitarıyla en güncel ve sevilen şarkıları seslendirdi. Katılımcıların hem müzik dinlediği hem de seramik yaparak farklı bir gün geçirdiği, Morep sosyal sorumluluk projesi; sponsorlar, proje ortakları ve destekçilere teşekkür belgesi verilmesi ile sona erdi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.