Emeklilerin gözü maaş zammında... Ödeme tarihi belli oldu.

12.500 TL yasası Genel Kurul'da

Bilim Yayın: 22 Temmuz 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 22.07.2024 15:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

En düşük emekli aylığı ödemesini 12 bin 500 liraya yükselten teklif, yarın TBMM Genel Kurulu'na geliyor... Öte yandan SGK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı'ndan maaş alan emeklilere zam farkı ödemesi için tarih belli oldu.

MECLİS'E NE ZAMAN GELECEK

TBMM Genel Kurulu emekli maaş zammını da içeren vergi reform paketi ile 9. Yargı Paketi'nin görüşmelerini gerçekleştirilecek. Salı günü toplanacak Genel Kurul'un ilk gündemi emekli maaş zammını da içeren gelir vergisi teklifi olacak. Teklif, en düşük emekli aylığının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarılmasını öngörüyor. Düzenlemeden 3 milyon 703 bin kişi yararlanacak.

Teklifin çarşamba günü yasalaşması ve Cumhurbaşkanlığı'na gönderilmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı onayının ardından karar Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girecek. Böylece emekliler temmuz ayına ait zam farklarını ağustos ayının ilk haftasında alabilecek.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.