Liste Dezenformasyonu

Önce Tüzüğü okuyun

Yaşam Yayın: 30 Mayıs 2024 - Perşembe - Güncelleme: 30.05.2024 15:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

               CHP'nin 2 Haziran tarihinde Kepez Belde Örgütü'nün yapacağı seçimle ilgili yetersiz bilgi-bilgilendirme yetersizliği parti kulislerinden sızan iddialar arasında yer alıyor.

            Belde Örgütü seçimlerine dair kısa bilgilendirme yapmakta fayda var. Böylelikle kafa karışıklığınında önüne geçileceğini inanıyoruz. Belirtilen tarih ve saatte üye sayısının yarısının bir fazlası sağlandığı anda kongre başlar. Haziranda ki imza sayısı söz edilendir. Önce üyeler tarafından divan başkanı önerilir. Önerilen isim çoğunluğun oyunu aldığı zaman divan Başkanı olur.Yardımcıları da ayni yöntemle belirlendikten sonra gündeme geçmeden önce seçimin yöntemine dair bir önerge divana verilirse, bu önerge oylanır. Blok yada çarşaf şeklinde. Eğer önerge verilmez ise çarşaf liste olarak seçimlere gidilir. 

          Çarşaf liste ile seçimde ise oyların geçerli olması için seçilecek yönetim kurulu üyesinin bir fazlasının işaretlenmesi gerekir.

      Seçilen yönetim kurulu kendi içinden oylama ile belde başkanına seçer.

   Editörün notu: Aday olmak isteyen yada oy vermek isteyen partilinin disiplin cezasının bulunamması gerekir.      

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.