Özgürlüktede Sınır Varmış

Bu da yerel ileri demokrasi

Yaşam Yayın: 08 Mayıs 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 08.05.2024 22:22:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

                 Çanakkale İl Genel Meclisi Mayıs ayı üçüncü oturumunda  yaşanan ilginçlikler demek herkesin demokrasisi kendine dedirtti.

      Meclis oturumunu sona ermesiyle Meclis Üyeleri arasında yaşanan kısa süren gerginliğin gazeteciler tarafından kameraya alınmasını, Çanakkale Barosu'nun özgürlükçü (!) Avukatlarından  il genel meclisi üyesi olan Güneş Pehlivan,  Meclis Başkanından oturum bittikten sonra gazetecilerin dışarı çıkartılması gerektiğini söyleyerek ne kadar demokrat (!) olduğunu bir kez daha gösterdi.

          Anımsatmak babında geçtiğimiz dönem pandemi sürecinde istediği kararları bir türlü çıkartamayan döremin Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren'de ayni kararı almıştı. Yoğun tepkiler sorucunda Meclis oturumunu basına açık yapmak zorunda kaldığını bir kez daha anımsatmakta fayda var.

  Düşünce ve Düşünceyi Yayma Özgürlüğü Teori de Değil Pratikte Yaşama Geçmeli

   Basın özgürlüğünün ülkemizde yaşanmadığını her platformda dile getiren CHP'nin, bir üyesinin pratikte basın özgürlüğüne yönelik aldığı tavır-tutum aslında teori gri ise pratik yeşildir. Şiarınının doğruluğunu bir kez daha ortaya koyuyor.

   Halkın oyları ile seçilenler halkın temsilcileri (!) halkın gelişmelerden haber almasından niye rahatsız. Asıl çelişki ise özgürlük söylemini her platformda dile getiren bir partinin üyesinin üstüne üstlük bir da avukat olması memleketimden insan manzaraları dedirtiyor.   

        Meclis Başkanı Halil Ertuğrul'un basının çıkmasına gerek yok diyerek irade koymasını da not düşmek gerekir. 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.