Saros Körfezi'nde Denize Sıfır Arazi Yapılaşmaya Açıldı

Saros Körfezi'nde Denize Sıfır Arazi Yapılaşmaya Açıldı

Yayın: 26 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 26.03.2024 17:04:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Edirne’nin Keşan Orman İşletme Müdürlüğü, Saros Şefliği sorumluluğundaki 223 nolu orman bölmesinde bulunan özel çevre koruma bölgesi ve turizm koruma ve geliştirme bölgesi olarak ilan edilen Adilhan Köyü’ndeki ormanlık arazideki bölge yapılaşmaya açıldı. Yapımına başlanan iki katlı betonarme müstakil evlerin inşaatı ise sürüyor.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Saros Gönüllüleri Gelibolu Sözcüsü ve yaşam savunucusu Tuğba Diner, yasa ve yönetmeliklere rağmen yapılaşmaya açılan bölge hakkında açıklamalarda bulundu. Diner, bölgenin yapılaşmaya açılması hakkında gerekli kişi ve kurumlara iletilmesi amacıyla dilekçelerini Gelibolu Kaymakamlığı'na ilettiklerini duyurdu.

Müberra Ulukaya, Kemal Karabulut, Cem Semercioğlu, Hasan Oğuz ve Saros Gönüllüleri Sözcüsü Tuğba Diner eşliğinde Kaymakamlık önünde açıklamalarda bulunan CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ise konu hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Orman Kanunu hükümleri kapsamında T.C Orman Genel Müdürlüğü’ne, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne ve Keşan Orman  İşletme Müdürlüğü’de gönderilmesi için Gelibolu Kaymakamlığı’na bilgi almak amaçlı dilekçelerini teslim ettik." dedi. Ceylan, konuyla ilgili gelişmelerin takipçisi olacaklarını aktardıktan sonra sözlerini sonlandırdı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.