TSK’de kritik atamalar: Balyoz mağdurları önemli görevler aldı
TSK’de kritik atamalar: Balyoz mağdurları önemli görevler aldı

ORDU KOMUTANLARI DEĞİŞTİ
Balyoz kumpas davasında 31 ay cezaevinde yatan Bahtiyar Ersay, 1’inci Ordu Komutanlığına getirildi.
YAŞ kararlarıyla korgenerallikten orgeneralliğe terfi eden Ersay, 2022’de Azerbaycan Savunma Bakanı’nın danışmanı olarak atanmıştı.
Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Zorlu Topaloğlu, Suriye ve Irak’taki sınır ötesi operasyonları yürüten 2’nci Ordu Komutanlığına getirildi.
2’inci Ordu Komutanı, Balyoz mağduru Levent Ergün ise Genelkurmay 2. Başkanı olarak atandı. Ergün FETÖ kumpasıyla 2011’de tutuklanmış, 2014’te beraat etmişti.
Genelkurmay 2. Başkanı Kemal Yeni, 3’üncü Ordu Komutanlığı görevine geçti. 3’üncü Ordu Komutanı Veli Tarakcı, YAŞ kararlarıyla kadrosuzluktan emekliye sevk edilmişti.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Balyoz Kumpası Mağdurları Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Yalçın Payal, Donanma Komutan Yardımcısı oldu. Mayın Filo Komutanı Erhan Aydın, Milli Savunma Üniversitesi Rektör Yardımcılığına atandı. MSB Savunma ve Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Refik Levent Tezcan ise Belçika’daki Millî Askeri Temsil Heyeti Başkanlığına atandı






