Türkmen Dağı’nın Üstü Altından Değerlidir!

Türkmen Dağı’nın Üstü Altından Değerlidir!

Yayın: 30 Nisan 2024 - Salı - Güncelleme: 30.04.2024 22:28:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

CVK Madencilik A.Ş. tarafından Balıkesir İli İvrindi ve Altıeylül İlçelerinde en az 16 köyü yakından etkileyecek olan CVK Madencilik'e ait  Altın, Bakır Maden Ocağı Kapasite Artışı Hazır Beton Tesisi ve Cevher Zenginleştirme/Atık Depolama Tesisi projelerine verilen “ÇED Olumlu” kararlarının iptali istemiyle açılmış davalar Danıştay nezdinde  halen devam etmektedir.
Ancak hukuk süreci devam ederken şirket alanda çalışmaya başlamış, alanın etrafına tel çit çekmiş ve bariyer koymuştur. Başta Gökçeyazı, Sarıalan, Çamköy, Sofular, Kiraz, Dallımandıra olmak üzere, bölgedeki  en az 16 köyü etkileyecek olan projede hem ÇED Raporunda, hem de uygulamada bir sürü usulsüzlük olduğu bilinmektedir. Çed Alanı içinde kalan köylülere ait tarlalar usulsüz şekilde yok edilmiştir. Proje için Balıkesir Valiliği tarafından verilen 1.sınıf Gayrisıhhi Müessese Açma -Çalışma ruhsatı iptal edilmelidir” denildi.

Ardından Gökçeyazı köylüleri projeyle ilgili itirazlarını alanda dile getirdi. Devamında sloganlar eşliğinde Valiliğe kadar yürünerek vVali Yardımcısı Mustafa Çek ile görüşüldü. Görüşme heyetinde Kazdağı Koruma Derneği yönetim kurulu başkanı, Mimarlar Odası temsilcisi, uzman maden mühendisi, avukat ve köylüler yer aldı.


Arkasından,  Baro ve İl Tarım Orman Müdürlüğü ile kurum görüşmeleriyle gün devam etti.

100'ün üzerinde bireysel itiraz dilekçesi bizzat valiliğe teslim edildi. Kazdağı Koruma Derneği de kurumlara projeyle ilgili bilgilendirme ve itiraz dilekçelerini verdi.
 

#
Ek Fotoğraflar
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.