Yetmez Ama Evet

Değişiklikler Ümit Verdi

Yayın: 06 Mayıs 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 06.05.2024 22:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

        Çanakkale Belediyesi'nde yerel seçimden bir ay sonra yapılan değişiklikler kamuoyunda olumlu tepki ile karşılandı. Yurttaşların nerede ise çeyrek yüzyıldır tanıdığı yada ismini duyduğu kent özelinde yorulan isimlerin değişmesi yaşanan 22 yıllık sürecin sürmeyeceğinin somut göstergesi ve ilk adımı oldu.

         Sadece üst düzey değişikliklerin kamuoyuna yansıdığı gerçekliğinin altını çizerek, alt kadrolarda da yapılan görev değişiklikleri kısmi gettolaşmayı tasfiye eden olumlu birer adım oldu.

     Bazı muhalefet şerhlerimize rağmen fotoğrafın bütünü üzerinde değerlendirme yaptımızda olumlu ve tam zamanında atılmış adım-adımlar oldu.

      Önümüzde ki süreçte daha da olumlu adımlar atılarak, hakla belediye arasına örülmüş -ördürülmüş duvar taşlarının tamamen tasfiye edileceğini bekliyoruz.

     Öte yandan Belediye Şirketlerinde de değişiklikler yapılması olmazsa olmazdır. Artık herkesin dilinde olan ikinci defa emekli olacak isimlerin ivedi olarak tasfiyesi tarihsel zorunluluktur. Bu bağlamda bu alana da el atılacağını olan inancımız tamdır. 

   Siyasi Başkan yardımcılığına ise ister sevelim ister itiraz edelim. Remzi Yiğit'ten sonra yaşamın SOL'undan yürümüş-yaşamı SOL'dan yorumlamış hiç bir isim maalesef oturmadı. Bu koltuğa da örgütü tanıyan, SOL'da duran bir ismin gelmesi , diyalektik bakış açısının olmazsa olmazıdır.      

  Son tahlilde yapılan değişikliklere Yetmez Ama Evet  diyoruz.

    

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.