Yine ağaçlar kesilecek:

Kaz Dağları’nda bir şirket daha maden sahasını genişletiyor

Bilim Yayın: 04 Mayıs 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 04.05.2024 08:10:00
Editör -
Okuma Süresi: 53 sn.
Takip EtGoogle News

             Cengiz Holding’in de çalışma yürüttüğü Çanakkale Çan’da kalker ocağı işleten Çöllüoğlu Madencilik, alanını genişletmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulundu. 

            Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre Şirket yaklaşık 100 hektarlık ruhsat alanının bulunduğu alanda proje onaylanırsa maden sahasını 37.81 hektara çıkaracak. Alandaki kırma eleme tesisinin de kapasitesinde artış yapılacak. Ayrıca alana yıkama eleme tesisi de kurulacak. Konuya ilişkin bakanlığın İnceleme Değerledirme Komisyonu (İDK) ise 6 Haziran’da toplanacak. İDK toplantısının ardından projeye ya onay ya da ret verilecek. Proje alanı Kazdağo Göknarı Tabiat Koruma Alanı ve Kazdağı Milli Parkı’na yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunuyor

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.