Çanakkale'de "Karagöz ve Hacivat Hayal Perdesinde Projesi Sonuçlandı

Çanakkale'de "Karagöz ve Hacivat Hayal Perdesinde Projesi Sonuçlandı

Çanakkale Haberleri Yayın: 26 Mart 2026 - Perşembe - Güncelleme: 26.03.2026 19:16:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

           Çanakkale İl Müdürlüğü tarafından öğrencileriin değişen ve gelişen dünyada giderek unutulan kültürel değerlerimizden biri olan Geleneksel Türk Tiyatrosu'nu tanımaları ve yeniden canlandırmaları amacıyla il genelinde tüm resmî ve özel liselerde eğitim öğretim gören öğrencilerin oyunculuk yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla yürütülen "Karagöz ve Hacivat Hayal Perdesinde" Projesi kapsamında 25 Mart Çarşamba günü, Gazi Ortaokulu Toplantı Salonunda saat 10.30'da Sahne Benim yarışması il finali gerçekleştirildi.

Yarışmaya Bayramiç Atatürk Anadolu Lisesi, Biga Atatürk Anadolu Lisesi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sosyal Bilimler Lisesi  katıldı.

Yarışmada öğrenciler Türk kültürünün ortak değerlerinden biri olan geleneksel Türk tiyatrosu türlerinden Karagöz Hacivat Oyunu (Ya Nasıl Derler) ve Gölge Oyunu (Ali Askar Ağa'nın Bursa Seyahati) metinlerini dekor, kostüm, müzik unsurları ile canlandırdılar.

Yarışmada Bayramiç Atatürk Anadolu Lisesi il birincisi oldu.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.