ÇOMÜ'de Parkinson Farkındalık Haftası

ÇOMÜ'de Parkinson Farkındalık Haftası

Yayın: 19 Nisan 2024 - Cuma - Güncelleme: 19.04.2024 23:55:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yıldızhan ŞENGÜL ve Doç. Dr. Özgül OCAK "Parkinson Farkındalık Haftası" için açıklamalarda bulundu.

"Her yıl, dünya genelinde binlerce insan Parkinson hastalığıyla mücadele etmektedir.  Bu hastalık, sadece bireyleri değil, aynı zamanda ailelerini ve toplumlarını da etkileyen bir sinir sistemi bozukluğudur.Her yıl Nisan ayının ikinci haftasında, bu mücadeleye ışık tutarak, destek sağlamak ve toplumu bilinçlendirmek için Parkinson Farkındalık Haftası kutlanmaktadır. Bu, Parkinson hastalığına dikkat çekmek ve toplumu bilinçlendirmek için uluslararası bir fırsat yaratmıştır.

Parkinson hastalığı, hareketleri kontrol eden sinir hücrelerinin hasar görmesi sonucu ortaya çıkar. Genellikle orta yaşlı ve yaşlı bireylerde görülen bu hastalık, belirtileri yavaşça başlar ve zamanla giderek kötüleşebilir. Titreme, kas sertliği, yavaş hareketler ve denge sorunları gibi semptomlar, hastaların günlük yaşamlarını etkileyebilir.İnsanlar, bu hastalığın semptomlarını tanıyarak, erken teşhisin önemini kavramalıdır. Erken teşhis, daha etkili tedavi ve yönetim stratejileri için bir adımdır. Ayrıca, Parkinson hastalığıyla yaşayanlara ve ailelerine destek sağlamak da bu haftanın önemli bir amacıdır. Empati, anlayış ve dayanışma, bu mücadeledeki insanların yaşamlarını kolaylaştırabilir.

Ne yazık ki, halen Parkinson hastalığının kesin bir tedavisi yoktur. Ancak, bilim ve tıp alanındaki ilerlemeler, umut vaat etmektedir. Parkinson Farkındalık Haftası'nın sona ermesiyle, bilinçlenme ve destek sağlama çabalarımız sona ermemelidir. Toplum olarak, Parkinson hastalığına karşı sürdürülebilir bir farkındalık ve desteği sürdürmeliyiz." 

Sonuç olarak, Parkinson Farkındalık Haftası, toplumun bu önemli konuda bilinçlenmesi ve hastalara destek olunması için bir fırsat sunmaktadır.Bizde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  Nöroloji Anabilim Dalı olarak Parkinson Hastalarımızın yanında olmaya ve her hafta Perşembe günü hareket bozukluğu  özel dal polikliniğimizde  hizmet vermeye devam etmekteyiz." şeklinde Parkinson Hastalığının önemini belirttiler.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.