Lütfü Savaş CHP’ye kurultay davası açtı:

Ortalık karışacak!

Bilim Yayın: 15 Şubat 2025 - Cumartesi - Güncelleme: 15.02.2025 17:51:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

                 Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 4-5 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen tartışmalı Olağan Kurultayı’nın iptali için eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş CHP’ye dava açtı.

            Veryansın Tv’nin edindiği dava dilekçesinde Lütfü Savaş, kurultay delegeleriyle yaptığı görüşmeler sonrası şu anki parti yönetimi ve yerel yönetim kademelerinde bulunan kişilerin delegelere baskılar kurduğunu, delegelere oy karşılığı ev ve arabalar verildiğini, delegelerin konakladıkları otellerde bavul bavul dolarlar dağıtıldığını, bazı delegelere de iş sağlama sözü verildiğini açıkladı.

                 Lütfü Savaş, dava dilekçesinde kurultayın iptal edilmesini talep etti ve CHP’nin halihazırda görevde bulunan yönetmenin görevden alınmasını istedi. Savaş dava dilekçesinde mahkemeye delilleri ve tanıklarını da getireceğini vurguladı.

CHP’de ‘şaibeli’ kurultay tartışmaları artarak büyüyor.

   Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da genişletilen ve ilk kez Veryansın Tv tarafından Şubat 2024 tarihinde açıklanan soruşturmada yeni gelişmeler, tartışmalarla devam ediyor.

   Kurultay’da sonucu etkilemek için bazı vaatler verildiği ve para karşılığında delegelerin oylarının satın alındığı iddialarına ilişkin çok sayıda CHP’linin şikayetçi olduğu biliniyor.

      Veryansın Tv’nin edindiği bilgilere göre bu rakam şu an için 40. 40 kişinin kurultayın iptal için dava açtığı ve başsavcılığı deliller sunduğu belirtilirken, bu kişilerden birinin de eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş olduğu öğrenildi.

      Veryansın Tv, Lütfü Savaş’ın dava dilekçesine ulaştı.

    14 Şubat 2025 tarihli dilekçeyi mahkemeye Lütfü Savaş’ın avukatı Onur Yusuf Üregen sundu. Üregen, Lütfü Savaş adına mahkemeye sunduğu dilekçede, Lütfü Savaş’ın CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihli kurultayla ilgili soruşturma açıldığını öğrendiğini, bunun üzerine birçok kurultay delegesiyle görüştüğünü, konuyla ilgili de araştırmalar yaptığını ve kurultayda şaibelerin olduğuna kanı olduğunu bu nedenle bu davayı açtığı vurgulandı.

     BAVUL BAVUL DOLARLAR, EVLER ARABALAR

    Dilekçede şu ifadelere yer verildi: “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının açıklaması sonrası, müvekkil yapmış olduğu araştırmalar neticesinde birçok kurultay delegesi ile konuşmuş ve konuşulan delegeler için; şu anki parti yönetimi ile yerel yönetim kademelerinde bulunan kişilerinin seçim sonucunun değiştirilmesi için delegelere baskılar kurulduğunu, delegelere oy karşılığı ev ve arabalar verildiğini, delegelerin konakladıkları otellere bavul bavul dolarlar getirilip delegelere dağıtıldığını, iphone telefonlar ile ipad tabletlerin oy karşılığı verildiğini ve yine bazı delegelere iş imkanı sağlamak sözü verilerek seçim sonucunun değiştirildiğini sosyal medya ve haberlerden açık bir şekilde dile getirildiğini görmüştür.”

BELEDİYELERİN İHALE VERDİĞİ ŞİRKETLER PARA DAĞITTI

Dilekçe şöyle devam etti: “Kaldı ki basına yansıyan ve ekte sunulu haber metinlerinden de görüleceği üzere, söz konusu kurultayda oy kullanan bir kısım delegeler ve yakınları İstanbul Büyükşehir Belediyesinde işe alınmışlar ve yine birçok delegeye Belediye Başkanlıkları olmak üzere siyasi görev olarak sözler verilmiştir. Yine ekte sunulu basın çıktılarından görüleceği üzere, CHP’nin İstanbul’daki belediyelerince ihale verilen firmalar tarafından kurultay döneminde (ihale karşılığı) delegelere para akışı sağlandığı sabittir.”

CHP’ye açtığı dava için mahkemeden, Başsavcılıklarla yapılan soruşturma dosyalarını da talep eden Lütfü Savaş, tanıkların da dinlenmesi ile gerçeğin ispatlanacağını belirtti.

‘TÜM CHP YÖNETİMİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILSIN’

Lütfü Savaş, mahkemeden CHP’nin yönetiminde kim varsa görevden alınmasını da talep etti. Dilekçede şu ifadeler yer aldı: “Dava konusu kurultaya irade fesadı karıştırarak parti yönetimine gelmiş olan CHP Merkez Yönetim Kurulu, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu, açmış olduğumuz dava sürecinde delegeler ve diğer parti üyeleri üzerinde her türlü hukuksuzluğu yaparak baskı oluşturmaya çalışacağından öncelikle mevcut CHP Merkez Yönetim Kurulu, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu’nun derhal verilecek tedbir kararı ile görevden uzaklaştırılmasını talep ediyoruz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.