İhraçların Bir Ayağı Eksik

Mücadele yanlış çizgide

Yaşam Yayın: 19 Eylül 2024 - Perşembe - Güncelleme: 19.09.2024 23:22:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

              CHP Çanakkale Örgütü'nde yerel seçimler sonrasında MYK oluru ile parti aleyhine çalışan parti üyeleri İl disiplin kuruluna verilmişti.

            Belediye Ekibi diye tanımlanan ekibin yerel seçimlerde şiarıları açıktı.

Oylarımız Kepez'de Birol Arslan'a Çanakkale'de Burak Kunt'a şiarıyla açık propaganda yapıyorlardı.

   İl disiplin kurulu Merkez İlçe Örgütü'ne üye 19 kişiyi kesin olarak ihraç kararı parti kulislerinden gecikmiş ancak yetmez ama evet şeklinde yorumlanmasına yol açtı. CHP'de İki çizgi kavgası sürüyor.

        Merkez İlçe Örgütü üyeleri için disiplin cezası uygulayanlar Kepez'de kileri görmezden geliyorlar. Hatta son dönemde sucuk partileri örgütlemeye başlamışlar. Kepez Delegasyonurun Merkez İlçe seçimlerine katılmayarak (mavi listeyi destekledikleri için) mevcut seçilen yönetimi zor duruma sokmaya çalışmışlardı. Şimdi ise hiç bir şey yaşanmamış gibi futbol maçları sucuk partileri apolitik faaliyetleri birlikte örgütlüyorlar.

      Gerçi bu çiftte standart Belediye Ekibinden kopan ekip için hep geçerli idi.

      Buram buram oportonizm buram buram pragmatizm kokan bu tavırlara alışkınız. 2007 seçimlerinde CHP ikinci sıra adayı milletvekili seçilmesin diye AKP'ye oy veren bu topluluk. 2009 seçimlerinde açok olarak İl Genel Meclisi seçimlerinde ve Belediye Meclisi seçimlerinde DSP'ye oy vermişlerdi.

       Şimdi milletvekili olan İsmet Güneşhan açık parti suçu işlediğinden kesin ihraç talebi ile YDK'ya yollamıştı. Son dakikada ihraç öncesi İsmail Özay-Ahmet Küçük ve Serdar Soydan ekibinin uzlaşısı ile ihraçtan dönen isimler arasında yer aldı.

      2011 Genel seçimlerinde Hakim gözetiminde yapılan önseçimde ikinci olar Serdar Soydan'ın seçilmemesi için yaptıkları yoğun çalışmayı unutmak olası değil. Ancak seçim gecesi İl binasına gelen yüzleri renkten renge girenler Serdar Soydan'ın seçilmesinin şokunu yaşıyorlardı.

    Ve okyanus ötesi örseçim kararı İsmail Özay ve ekibine yönelik karanlık operasyon. Pelikan, Gökkuşağı, Abi Abla ve Ülgür Gökhan’ı atanmasını sağlayan karanlık el (resmi önseçim kararını iptal ettirecek güve sahip olan)

Elbette o dönemde gri alanlar bir gün ortaya çıkacaktır.

İkinci Enternasyonel geleneğin dolayısı ile bu geleneğin teorisyeni olan Kautsky'in gölgesi siyasete hala damgasını vuruyor.

     Anti-Emperyalist çizgiyi yani ( 6 Ok) partinin kuruluş değerlerine dönülmediği sürece bunlar yaşanmaya devam edecektir.    

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.