Ayvacık'ta Eğitimciye Şiddet

Ayvacık'ta Eğitimciye Şiddet

Yayın: 19 Eylül 2024 - Perşembe - Güncelleme: 19.09.2024 17:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kamuoyunu ve eğitim camiamızı üzen şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. Ayvacık ilçemiz Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü’müz kıymetli kardeşim Ersan Sezer’e bir vatandaş tarafından menfur bir saldırıya uğramıştır. Öncelikle kıymetli meslektaşımıza,üyemize geçmiş olsun diyor; bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyoruz.

 

Eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddet aslında geleceğimize sıkılan kurşundur!

Bu nedenle geleceğimizin karartılmasına müsaade etmeyeceğiz, şiddete müsamaha göstermeyeceğiz. Türk Eğitim Sen olarak şiddetle sonuna kadar mücadele edeceğiz!!

 

Kamuoyunu ve eğitim camiamızı büyük üzüntüye boğan şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. Mesleki Eğitim Müdürümüz Ersan Sezer kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Şükürler olsun ki sağlık durumu iyi. Bir an önce faillerininadaletin önüne çıkartılmasını ve gereken cezaya çarptırılmasını yetkililerden bekliyoruz.

Türk Eğitim Sen Genel Merkezinin eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici tedbirlerin alınması ve failler hakkında caydırıcı müeyyideler getirilmesi amacıyla hazırladığı ve milletvekilleri aracılığıyla TBMM’ye ilettiği kanun teklifimiz bir an önce hayata geçirilmelidir. Bu noktada tüm siyasi partilerimizin bu teklife destek vermesi ve teklifimizin en kısa sürede yasalaşması en büyük beklentimizdir.

 

Öte yandan disiplin yönetmelikleri etkinleştirilmeli, her okulumuza güvenlik görevlisi tahsis edilmelidir. Eğitimcilerin itibarını zedelemekten başka bir yararı bulunmayan ve sadece öğretmeni yerli yersiz şikayet etmek amacıyla kullanılan şikâyet hatları kaldırılmalıdır.Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda eğitim çalışanlarına yönelik şiddet ile ilgili yasal düzenleme yer almalı, eğitim çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen itibar suikastları son bulmalı, statü kaybı önlenmeli, rehber öğretmen sayısı artırılmalıdır.

 

Resul DEMİRBAŞ

 Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.