Çan Devlet Hastanesi'nde Aşı Ol, Sağlıklı Ol Etkinliği

Çan Devlet Hastanesi'nde Aşı Ol, Sağlıklı Ol Etkinliği

Sanat Yayın: 27 Nisan 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 27.04.2024 19:41:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News
Çan Devlet Hastanesi'nde Aşı Ol, Sağlıklı Ol Etkinliği
 
Çan Devlet Hastanesi Yönetimi Yaptığı yazılı açıklamasında:
Bu yıl Genişletilmiş Bağışıklama Programının 50. Yıl dönümünde, Bakanlığımız tarafından belirlenen "Aşı ol, sağlıklı ol" teması ile Çan Devlet Hastanemizde halkımıza bilgilendirme yapmak ve farkındalık oluşturma amacı ile Hastanemiz Eğitim Birimi ve Yönetimimiz tarafından konunun önemi stant açılarak aktarıldı, aşı olmanın önemi, aşıların güvenilirliği ve hastalıklara karşı koruyuculuğu, genişletilmiş bağışıklama programı konularında bilgilendirmeler yapıldı.
Aşılar, bağışıklığın güvenli bir şekilde oluşturulması için kullanılan ve bulaşıcı hastalıkların yükünü büyük oranda azaltan en önemli halk sağlığı uygulamalarından birisidir. Her yıl Nisan ayının son haftasında kutlanan Aşı Haftasının amacı, aşılamanın önemi hakkında toplumsal farkındalığı arttırmak ve daha fazla çocuğun ve yetişkinin aşıyla önlenebilir hastalıklardan korunmasını, bu hastalıklardan kaynaklanan sekellerin ve ölümlerin önlenmesini sağlamaktır.
#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.