Çanakkale, dahil 18 ilde yeni nesil suç örgütü operasyonu

Çanakkale, dahil 18 ilde yeni nesil suç örgütü operasyonu

Çanakkale Haberleri Yayın: 15 Ekim 2026 - Perşembe - Güncelleme: 15.10.2026 10:49:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlar kapsamında, aralarında Çanakkale’nin de bulunduğu 58 ilde yeni nesil suç örgütlerine yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 348 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin talimatlarıyla; Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinasyonunda, Millî İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı, EGM İstihbarat Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yürütülen ortak çalışmalar sonuç verdi. Çanakkale ile birlikte toplam 58 ilde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

Suç Örgütlerinin Faaliyet Alanları Deşifre Edildi

Yapılan tespitlere göre şüphelilerin; iletişim platformlarında oluşturulan gruplar üzerinden tetikçi temin etmeye veya tetikçilik yapmaya yönelik paylaşımlarda bulundukları belirlendi. Ayrıca sosyal medya hesapları üzerinden suç ve suçluyu övücü, tehdit, hakaret ve örgüt propagandası içerikli paylaşımlar yaptıkları, örgütsel faaliyetleri duyurdukları tespit edildi. Suç örgütleri arasındaki husumet ve rekabeti sosyal medya mecralarına taşımayı, suç faaliyetlerinin normal olduğu algısını oluşturmayı ve örgütlere yeni eleman kazandırmayı amaçladıkları anlaşıldı.

Operasyonlarda Ele Geçirilen Mühimmatlar

  • Yakalanan Şüpheli Sayısı: Düzenlenen operasyonlar kapsamında toplam 348 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

  • Silah ve Mühimmatlar: Gerçekleştirilen aramalarda 42 adet tabanca, 35 adet tüfek, 26 adet kurusıkı tabanca, 1 adet dinamit lokumu, 1 adet uçaksavar mühimmatı ve 2 bin 865 adet fişek ele geçirildi.

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.